topp

Knäredsdagen Sextontretton - Klicka här och läs mer!Knäreds Webbshop - Klicka här och läs mer!Magasin Knäred - Klicka här och läs mer!Broschyrer - Klicka här och läs mer!
Information om Knäred, Samhällsföreningen och vår hemsida.
Här berättar vi lite kort om Knäred, om Samhällsföreningen och om vår hemsida.


Om Knäred

Historia
Knäred är en ort belägen invid Lagan i Laholms Kommun, Halland. Orten har anor långt tillbaka. Kyrka har funnits sedan Medeltiden, dagens kyrka byggdes 1854. Mest känt är Knäred för "Freden i Knäred" som slöts här år 1613 mellan Sverige och Danmark efter Kalmarkriget. I början av 1900-talet byggdes vattenkraften ut i Lagan med verken Övre och Nedre Knäred, uppströms Bassalt och Majenfors samt nedströms Skogaby och Karsefors.

Knäred idag
Knäred är idag en liten välmående ort med ca 1100 invånare. Orten är naturskönt belägen på båda sidor av Lagan, med huvuddelen av småhusbebyggelsen på den norra sidan. Det finns ett rikt näringsliv med ett par större företag samt en mängd mindre verksamheter. Här finns även en väl utbyggd samhällsservice med bland annat skolor, vårdcentral och folktandvård.Om Knäreds Samhällsförening

Knäreds Samhällsförening är en ideell förening som är till för alla boende och företag i hela Knäred. Knäreds Samhällsförening bevakar Knäreds intressen gentemot myndigheter och andra.
 
Vi är med och samordnar olika årligen återkommande arrangemang:
 - Städdag och röjning vid dammarna
 - Valborgsmässofirande vid bron
 - Knäredsdagen vid torget i juli
 - Julbasar vid Smedjebacken
 
Tillsammans med kommunen arrangerar vi företagsträffar. Föreningen är huvudman för Vaktrundan som gör att vi har det lugnare på nätterna.
 
Som medlem har du möjlighet att komma med egna idéer och påverka skeendet i Knäred.

Var med och påverka Ditt Knäred - Bli medlem i Knäreds Samhällsförening - Läs mer i vår pdf-broschyr!

För mer information, följ Knäreds Samhällsförening på Facebook.

Kontakta Samhällsföreningen:
styrelsen(a)knared.nuOm vår hemsida

Vår hemsida, där du är just nu, har vi skapat för att på ett bra sätt kunna informera så väl boende som turister om Knäred och allt som finns att se och göra här. Vår förhoppning är att den ska få fler att upptäcka Knäred och vår underbara natur. Har du några synpunkter på hemsidan, kanske har du upptäckt någon information som inte är helt korrekt, eller kanske vill du lägga till någon information? Då är du välkommen att kontakta webbansvarig.

Webbansvarig: Jesper Brantberg
jesper.brantberg(a)knared.nu

Sidan produceras av Brantbergs Webpublicering.Pressinformation

Knäreds Samhällsförening arbetar aktivt med att sända ut pressinformation om händelser och evenemang. För att underlätta samlar vi våra pressutskick samt bildmaterial och logotyper på vår pressida.

Om Knäred, Samhällsföreningen och vår hemsida.


För senaste nytt - Följ oss på Facebook! Klicka här!


Knäred - Vår nya logotyp
Här är logotypen för Knäred.       
Omfamnad av naturen.           
fot


Webbplatsen produceras av Brantbergs Webpublicering. För driften ansvarar Knäreds Samhällsförening.